Muškátový oříšek je vynikající ingredience, která dokáže dodat neobvyklou vůni. Je hojně využíván ve slaných pokrmech, jako jsou smetanové omáčky, bešamel nebo ryby, a také při pečení sladkých pokrmů s výrazným aroma, jako je vánoční štola. Doporučuje se přidávat muškátový oříšek do omáček až ke konci vaření, abychom si uchovali jeho charakteristické vlastnosti, které se při tepelné úpravě postupně uvolňují.
Další možností je experimentovat s muškátovým květem, který nabízí silnější vůni a chuť. Pokud preferujete maximální aroma a chuť, doporučuje se zakoupit celý oříšek a krátce před použitím jej jemně nastrouhat dle svých preferencí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.