Ibišek květ celý
Související produkty
Čaj vhodný při onemocněních horních cest dýchacích doprovázených kašlem. Namíchán z plicníku, anděliky, třapatky, dobromyslu a lahodné pomerančové kůry. Jednu polévkovou...
Bylinná směs s mátou, kopřivou, plodem rakytníku a třezalkou - bylinami osvěžujícími a podporujícími dobrou psychickou kondici. Jednu polévkovou lžíci zalijte 400-500...
Bylinná směs pozitivně ovlivňující tělo pro lepší soustředění na rozdíl od kávy, která může způsobit úzkost, nervozitu či nespavost. Směs obsahuje kopřivu list, jinan...
Detailní popis produktu
Ibišek květ celý
Rudá barva a osvěžující chuť ibišku se hodí do bylinných směsí i samostatné přípravě lahodného čaje. Harmonizuje trávení, cévní systém, hladinu cukru i cholesterolu v krvi. Nastartuje imunitu, sníží horečku. Pomáhá při hubnutí.
Ibišek súdánský
Ibišky nám běžně rostou na zahradách jako velké keře, nebo jako pokojovka v našich domácnostech. Existuje mnoho variant různých barev i velikostí květů. K léčivým účinkům a jako základ některých čajů se využívá ibišek súdánský. Ve volné přírodě roste v Egyptě, Thajsku, Mexiku a Číně. K léčivým účinkům se sbírají okvětní lístky před odkvětem.
Ibišek – využití
Ibišek můžeme hravě proměnit v osvěžující letní pití i horký nápoj pro posílení imunity. Má silné antibakteriální účinky, desinfikuje trávicí trakt a harmonizuje trávení i metabolismus. Pomáhá při horečce i nadměrném pocení. Snižuje krevní cukr, podporuje hubnutí a odbourávání tuků. Blahodárně působí na krevní systém. 1 Podporuje zdravé vylučování vody z těla. Harmonizuje stresem zmoženou mysl.
Ibišek – účinky
Velká část ibišku se skládá z rostlinných kyselin, jako je kyselina citrónová, jablečná, vinná nebo kyseliny hydroxycitronové. Obsahuje alkaloidy, antokyany a silný antioxidant quercetin. Je bohatý na vitamin C.
Ibišek – recepty
Ibiškový čaj má typickou červenou barvu a osvěžující chuť. V některých zemích ho můžete najít pod názvem "kardáde".
• Ibišek – čaj
Nejjednodušší ibiškový čaj připravíte zalitím sušených květů ibišku vroucí vodou a louhováním po dobu asi 10 minut. Tento ibiškový čaj (účinky) umí napomoci v boji s vysokým krevním tlakem, cholesterolem i trávicími potížemi. Přidáte-li med, bude skvělým pomocníkem při nachlazení a horečce.
TIP: Čím déle necháte ibišek louhovat, tím bude čaj silnější a zdraví prospěšnější, ale také chuťově intenzivnější.
• Studený ibiškový čaj
Z horkého nálevu dobrým vychlazením získáte lahodný letní nápoj i osvěžující pití, pokud se chystáte cvičit a chcete podpořit redukci tuků.
• Odvar z ibišku
Tradičně se ibiškový čaj připravuje formou odvaru. Do studené vody se vloží ibišek (3 lžíce na půl litru vody), zahřeje se k bodu varu a na mírném plameni se vaří asi po dobu 5 minut. Odstavíme a necháme ještě 10 minut louhovat. Skvělý nápoj doslova pro restart organismu.