Zásilkovna zdarma od 699,- do Z-boxu.

Paprika uzená

34 Kč 72 Kč 182 Kč 348 Kč od 34 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Paprika je základním kořením maďarské kuchyně, kde výborně dochucuje guláše a polévky. Pokrmům dodá nejen lahodnou pikantní chuť ale také atraktivní červenou barvu a neotřelý "šmrnc" formou uzeného aroma.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Uzená paprika

V české kuchyni je uzená paprika tradiční surovinou, kterou často kombinujeme se sladkou paprikou, která tvoří základ mnoha pokrmů. Skvěle se hodí do masových jídel, polévek a snadno najde své uplatnění i v lahůdkářství. Například je nezbytnou složkou pro vytvoření charakteristické chuti uzenin.

Paprika uzená

Druhy

V důsledku postupné úpravy původního druhu papriky seté vzniklo mnoho různých odrůd. Nicméně česká legislativa rozpoznává pouze čtyři základní druhy mleté papriky, a to na základě rozdílů v chuti, vzhledu a vůni.

  1. Sladká paprika - Upoutá Vás sytě červenou barvou a je sytě aromatická, chuť má sladkou, nepatrně nahořklou nebo pálivou. 
  2. Lahůdková - Poznáte ji podle ohnivě červené barvy, intenzivní vůně a sladké chuti. 
  3. Pálivá paprika - Vyznačuje se červenou až hnědočervenou barvou, kořenným aromatem a pikantní, slabě nahořklou chutí. 
  4. Gulášová paprika - Je typická svoučervenohnědou barvou, ne příliš výraznou vůní a sladkou až mírně pálivou chutí.

Zcela mimo tuto klasifikaci řadíme kajenský pepř, jehož název může být zavádějící, jelikož se nejedná o druh pepře, nýbrž o jistou odrůdu papriky seté (Capsicum frutescens). Její plody se přidávají do pokrmů celé nebo se mele prodává pod názvem Kajenský pepř. 

Zajímají vás další informace o druzích, uchování a pikantnosti mletých paprik a chilli papriček, přečtěte si blogový článek: Vše o mleté paprice - jak ji vybrat, připravit i uschovat