Zásilkovna Z-Point nad 699 Kč zdarma

Šalvěj nať

29 Kč 48 Kč 97 Kč 155 Kč od 29 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Šalvěj lékařská je vytrvalá silně aromatická rostlina s bílými až fialovými květy. Lze ji použít v kuchyni, kde pro svoji natrpklou chuť se skvěle snoubí s telecím a vepřovým mase, i v bylinném léčitelství a výrobě domácí kosmetiky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šalvěj nať

Šalvěj obsahuje vonné silice a je uznávanou bylinou pro podporu normálního trávení. Jistě ji ocení i ženy a to z mnoha důvodů. Kromě odvarů a čajů, které mohou pomoci s premenstruačním a menopauzálním komfortem lze ze šalvěje extrahujeme tinkturu pomáhající pro své protizánětlivé účinky problémům s aknotickou pokožkou. Tato rostlina je taktéž antioxidantem, takže může pomoci v boji s volnými radikály a oxidačním stresem.

Šalvěj nať

Recept na šalvějovou omáčku:

- Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej na středním ohni v hlubší pánvi.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměkne, asi 3-4 minuty.
  3. Přidejte hladkou mouku a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  4. Postupně přilévejte kuřecí vývar a mléko, stále míchejte, aby se omáčka nezačala připalovat, a vařte, dokud nezhoustne, asi 5-7 minut.
  5. Přidejte sušenou šalvěj a promíchejte.
  6. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.

Tato šalvějová omáčka skvěle doplňuje vaše oblíbené druhy masa, jako jsou kuře nebo vepřové. Můžete ji také použít jako dip nebo omáčku k vašim oblíbeným snackům.