Zásilkovna zdarma od 699,- do Z-boxu.

Šalvěj nať

49 Kč 68 Kč 117 Kč 185 Kč od 49 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Šalvěj lékařská je vytrvalá silně aromatická rostlina s bílými až fialovými květy. Lze ji použít v kuchyni, kde pro svoji natrpklou chuť se skvěle snoubí s telecím a vepřovým mase, i v bylinném léčitelství a výrobě domácí kosmetiky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Šalvěj nať

Šalvěj obsahuje vonné silice a je uznávanou bylinou pro podporu normálního trávení. Jistě ji ocení i ženy a to z mnoha důvodů. Kromě odvarů a čajů, které mohou pomoci s premenstruačním a menopauzálním komfortem lze ze šalvěje extrahujeme tinkturu pomáhající pro své protizánětlivé účinky problémům s aknotickou pokožkou. Tato rostlina je taktéž antioxidantem, takže může pomoci v boji s volnými radikály a oxidačním stresem.

Šalvěj nať

Recept na šalvějovou omáčku:

- Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané na drobné kousky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej na středním ohni v hlubší pánvi.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměkne, asi 3-4 minuty.
  3. Přidejte hladkou mouku a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
  4. Postupně přilévejte kuřecí vývar a mléko, stále míchejte, aby se omáčka nezačala připalovat, a vařte, dokud nezhoustne, asi 5-7 minut.
  5. Přidejte sušenou šalvěj a promíchejte.
  6. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.

Tato šalvějová omáčka skvěle doplňuje vaše oblíbené druhy masa, jako jsou kuře nebo vepřové. Můžete ji také použít jako dip nebo omáčku k vašim oblíbeným snackům.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: