Zásilkovna Z-Point nad 699 Kč zdarma

Paprika maďarská extra výběrová

56 Kč 112 Kč 287 Kč 587 Kč od 56 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
Možnosti doručení

Tato maďarská paprika nese nejvyšší označení kalorimetrického indexu Asta 180, tedy jedná se o prvotřídní výběrovou papriku lahodné chuti a poutavé barvivosti, která dodá vašim paprikovým pokrmům pestrost. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paprika maďarská výběrová

Kvalitní paprika je základní koření, které je základem maďarské kuchyně, nesmí však chybět ani žádné české kuchařce či kuchaři. Neobejde se bez ní  guláš, kuře na paprice ani budapešťská pomazánka. Tato paprika se na škále ASTA umisťuje na hodnotě 180

Paprika maďarská extra výběrová

Uchování papriky

Pro uchování mleté paprikyse doporučuje umístit ji do tmavého a suchého prostoru při pokojové teplotě. Je důležité použít uzavřený obal, který zamezuje pronikání vzduchu a zachovává tak její chuť, barvu a aroma.

Použití ve vaření

Mletá paprika je nezbytnou přísadou v mnoha populárních pokrmech, jako je guláš, lečo nebo budapešťská pomazánka. Uzená paprika dodává paprikovým jídlům zajímavou chuť, zejména pokud preferujete pikantní verzi. Pro intenzivní papriková jídla je ideální sladká paprika s vysokým stupněm ASTA 180, jako je tato, zatímco mleté papriky s nižším stupněm barvivosti, například 140 nebo 120, jsou vhodné například pro kuře na paprice, kde se chuť papriky jemně zvýrazňuje smetanou a paprika chuť pokrmu nepřebije. Při používání mleté papriky je důležité dbát na správnou teplotu, aby nedošlo k jejímu zhořknutí.

Jakost

Údaj pro posuzování kvality papriky je důležitý, i když se na obalech velkoobchodních řetězců obvykle nenachází. Kvalita mleté papriky se určuje podle extraktivní barvivosti dle Americké asociace pro trh koření (ASTA). Hodnoty ASTA se pohybují mezi 30 a 180, přičemž vyšší číslo znamená výraznější barvu a lepší chuť, což je indikátorem vyšší kvality

Paprika maďarská extra výběrová

Chcete si přečíst více o kvalitě, jakosti uchování papriky a dočíst se více o vaření a zajímavostí o tomto koření, podívejte se na blogový článek: Vše o mleté paprice - jak ji vybrat, připravit i uschovat