Zásilkovna Z-Point nad 699 Kč zdarma

Ostropestřec mariánský a bylinky pro očistu jater a ledvin

Bylinkáři říkají, že určitě. V jakém stavu vaše játra a ledviny jsou, zjistíte až na základě rozboru krve, moči a ultrazvukového vyšetření. Vy ale můžete sáhnout po bylinkách už při prvních pochybnostech, nebo třeba jen z preventivních důvodů. Detoxikace těla vždy přináší úlevu stresem a životním stylem přetíženým orgánům.

Co všechno mají na starosti játra a ledviny?

Játra jsou někdy nazývána jako čistička našeho těla. Shromažďují se zde a odbourávají škodlivé látky, které jsme do těla přijali, nebo je naše tělo vyprodukovalo. Jsou také důležitým orgánem pro trávení a srážlivost krve.

Podobně jsou na tom ledviny. Jsou filtračním orgánem pro naši krev, kterou čistí od odpadních látek a toxinů. Podle starých léčitelů jsou také orgánem naší životní energie. V každém případě játra i ledviny jsou zásadní orgány, bez nichž by náš život nebyl možný.

Bylinkové kúry pro očistu jater

Přírodní léčitelství podporuje pravidelné očistné kúry pro obnovu normální funkce jater. Jejich součástí je omezení příjmu nezdravých látek. Ano, pokud chcete kúru opravdu důkladnou, měli byste omezit pití alkoholu, kávy i sladkých nápojů. Vyhnout byste se měli těžkým a mastným jídlům, sladkostem i nadměrnému užívání léků. Do jídelníčku je pak naopak potřeba zařadit bylinky na játra.

Ostropestřec král mezi bylinkami na játra

Na játra působí blahodárně čekanka, jahodník, květ lípy, kořen pampelišky i měsíček. Nicméně top bylinkou na játra je rozhodně ostropestřec mariánský. Je to velice silný antioxidant, který umí napomoci očistě a regeneraci jater.

Ozdravná kůra 

V průběhu očisty ostropestřcem je nutné vzdát se alkoholických nápojů a následovat dietní režim, vyvarovat se tučných a příliš slaných jídel

Jak dlouho může trvat detoxikační kúra s ostropestřcem?

Detoxikační kúra na játra s ostropestřcem má trvat alespoň tři měsíce. Bylina nejprve nastartuje detoxikaci jater. Pak přichází fáze harmonizace trávení a dostaví se první příliv energie. V krvi může začít klesat škodlivý cholesterol a játra pomalu začínají fungovat opět normálně. Bylinkáři doporučují kúru v případě potřeby zopakovat s minimálním odstupem jednoho měsíce.

TIP Jak podpořit detoxikační kúru
Připravili jsme speciální bylinkovou směs Játra, která napomáhá jak detoxikaci, tak i hojivým procesům, které jsou nezbytné, aby játra mohla opět normálně pracovat. 

Ledviny a naše životní síla

V závěsu za játry je další čistička našeho organismu a tou jsou ledviny. Pokud nepijeme dostatek tekutin, holdujeme alkoholu či žijeme v neustálém stresu a napětí, může se to na ledvinách ošklivě odrazit. Počátečními projevy nerovnovážné funkce mohou být otoky, velká únava, ale také bolesti v zádech či nevolnost.  První mocí mohou být očistné kúry pro ledviny, do kterých přidáte bylinky na ledviny.

Babské rady na játra a ledviny

O důležitosti dobře fungujících jater a ledvin už věděly i naše babičky. Kromě bylinek doporučovaly také vaření lehkých jídel, které obsahují červenou zeleninu. Intuitivně tak podporovaly vyšší příjem betakarotenu, o kterém se dnes hovoří jako o jedné ze zásadních látek pro regeneraci jater.

U ledvin zase nedaly dopustit na jablečný ocet. A moderní přírodní léčitelé s nimi souhlasí. Jablečný ocet považují za superpotravinu, která ulevuje od řady zdravotních obtíží, včetně třeba ledvinových kamenů.

Kdo by nechtěl více energie

Ptáte se, proč začít s ozdravnými kúrami pro játra a ledviny, i když zatím nepociťujete žádné větší potíže? Protože prevence je vždy jednodušší, než následná léčba případných onemocnění. Užívání bylinných čajů a tinktur je nejpřirozenější cestou, jak pečovat o naše tělo, předcházet nemocem a mít dostatek energie.