Pampeliška je typická jarní květina, která doslova rozsvítí louky, meze i zahrady. Kořen pampelišky má blahodárné účinky na trávení, žlučník i játra. Pomáhá čistit krev i při...
Zlatá kráska, která rozzáří jaro – pampeliška. Květ je plný přírodních antioxidantů. Má mírně močopudné účinky, stabilizuje trávení i činnost žlučníku. Čaj z pampelišky je...
Hořká chuť pelyňku odpradávna pomáhá zlepšovat trávení, povzbuzovat chuť k jídlu a mírnit plynatost či křeče trávicího traktu. Vyhledávají ho ženy při hormonální...
Rozmarýn je keřovitá rostlina se stálezelenými listy jehličkového vzhledu. Má pryskyřičité svěží aroma, právě proto výborně vyváží chuť červeného masa. lze ho však také použít...
Rozmarýn je keřovitá rostlina se stálezelenými listy jehličkového vzhledu. Má pryskyřičité svěží aroma, právě proto výborně vyváží chuť červeného masa. lze ho však také použít...
Nenápadný řepík nám pomáhá už stovky let s neduhy jater, žlučníku a ledvin. Přispívá k uklidnění žaludku i střev. Napomáhá hojit drobné rány, záněty v ústech i...
Žluté kvítky sbírané na svatého Jana přispívají k lepšímu spánku, klidu a vyrovnanosti. Uklidňuje rozbouřené emoce, harmonizuje trávení, močové cesty, ledviny i dýchací...
Drobné lístky tymiánu ukrývají velkou sílu. Bylinka z jižní Evropy, příbuzná naší mateřídoušce, je obrovským pomocníkem při nachlazení a kašli. Pomáhá čistit dýchací, ale i...
Vlaštovičník je asi metr vysoká vytrvalá bylinka z čeledi makovitých, kvete od května do září a po odlomení dužinatého stonku z ní prýští žlutá mléčná tekutina.
Hořká chuť zeměžluči napravuje trávení. Blahodárně působí na játra, žlučník a celý trávicí systém. Podporuje peristaltiku střev i zdravou chuť k jídlu. Působí na...